Vriendlief leeft, ademt en slaapt koffie. Zonder espresso of een gewoon ‘bakkie pleur' is zijn dag niet compleet. Daarentegen gaat hij bij iedere banaan die hij ziet vanbinnen een klein beetje dood. Hij wilde mijn ijskoffie dan ook niet proeven.
Bij mij is het precies andersom. Ik word dolenthousiast van een banaan (man, wat kan je dat in veel recepten verwerken), maar krijg zelden een verhoogde hartslag van koffie. Ik waag me nog wel eens aan een cappuccino, maar dat is eerder te wijten aan een vlaag van verstandsverbijstering dan aan liefde.
Toch krijg ik van deze ijskoffie wel hartjes in mijn ogen. Het is namelijk de perfecte versnapering op een warme dag. Hij kickt in (door de koffie), verkoelt (door de banaan) en staat ook nog eens vreselijk hip. Probeer het zelf en kies een team: #teamijskoffieja of #teamijskoffienee.
Ingrediënten
- 1 kopje afgekoelde espresso
- 2 bevroren rijpe bananen
- 1 eetlepel Griekse yoghurt ( 0% vet)
- 1 theelepel cacaopoeder
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Haal de bevroren banaan ruim op tijd uit de vriezer. Bij mij hebben ze nog een uur naast de vriezer gestaan voordat ze op de juiste temperatuur waren. Als je ze te koud pureert, krijg je nicecream. De structuur moet juist meer milkshake-achtig zijn. Dat bereik je het beste wanneer de banaan weer een beetje zacht wordt.
- Vergeet je ook de espresso niet te zetten en af te laten koelen?
- Doe de banaan samen met de helft van de espresso in een blender en pureer alles fijn.
- Lepel de shake in een glas en giet daar de rest van de espresso bij. Doe er vervolgens een eetlepel Griekse yoghurt bovenop en maak het af met een beetje cacaopoeder.
Geniet ervan!
P.s. Welk team is het geworden? #teamijskoffieja of #teamijskoffienee?
Geef een reactie