Afwisseling maakt het leven leuk. Van eeuwig kipfilet, geitenkaas of suikervrije jam op je cracker word je namelijk behoorlijk verdrietig. Daarom heb ik weer een extra smeerseltje dat je aan je assortiment kan toevoegen. Deze hummus met gegrilde paprika is snel en eenvoudig te maken en ook nog eens reuze lekker. 

Ingrediënten

  • 100 gram kikkererwten
  • 3 theelepels tahin (dat is hetzelfde als tahini – zoals die bij de Ap heet)
  • 3 flinke gegrilde paprika's (uit pot)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • sap van een halve citroen
  • een klein beetje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de kikkererwten in zeef of vergiet en spoel ze af onder de kraan.
  2. Doe ze daarna samen met de tahin, de gegrilde paprika, de knoflook, de olie, de citroen en het zout in de mixer en maak er een smeuïge creme van.
  3. Het kan best zijn dat je even moet blenden voordat alles mooi glad is dus geef vooral een flinke zwieper aan dat keukenapparaat!
  4. Is het nog een beetje droog? Doe er dan nog een klein beetje olie bij.

De hummus met gegrilde paprika is lekker als brood (of cracker, rijstwafel, etc.) beleg, maar ook als dip!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden