Afwisseling maakt het leven leuk. Van eeuwig kipfilet, geitenkaas of suikervrije jam op je cracker word je namelijk behoorlijk verdrietig. Daarom heb ik weer een extra smeerseltje dat je aan je assortiment kan toevoegen. Deze hummus met gegrilde paprika is snel en eenvoudig te maken en ook nog eens reuze lekker.
Ingrediënten
- 100 gram kikkererwten
- 3 theelepels tahin (dat is hetzelfde als tahini – zoals die bij de Ap heet)
- 3 flinke gegrilde paprika's (uit pot)
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
- sap van een halve citroen
- een klein beetje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Doe de kikkererwten in zeef of vergiet en spoel ze af onder de kraan.
- Doe ze daarna samen met de tahin, de gegrilde paprika, de knoflook, de olie, de citroen en het zout in de mixer en maak er een smeuïge creme van.
- Het kan best zijn dat je even moet blenden voordat alles mooi glad is dus geef vooral een flinke zwieper aan dat keukenapparaat!
- Is het nog een beetje droog? Doe er dan nog een klein beetje olie bij.
De hummus met gegrilde paprika is lekker als brood (of cracker, rijstwafel, etc.) beleg, maar ook als dip!
Geef een reactie