Ik vind pindakaas echt geweldig. Ik smeer het op mijn rijstwafel, roer het door mijn havermout en kwak het bovenop mijn bananenbrood. Als ze tegen me zeggen dat mijn haar er extra van gaat glanzen, zou ik het zelfs daar nog voor gebruiken. Een logische gevolg was dat ik het zelf een keer zou maken, en zo zag deze heerlijke pittige pindakaas het levenslicht.
Op zich is pindakaas niet eens heel slecht voor je, wist je dat? Mensen doen vaak erg paniekerig over het heerlijke goedje, omdat er veel calorieën in zitten, maar dat komt voornamelijk door, je raadt het al, de pinda! De peulvruchten bevatten veel vet en dat zorgt weer voor veel calorieën.
Het grote nadeel is wat mij betreft dat er in de potten uit de supermarkt vaak enorm veel suiker zit. Zelf maken is dan ook beter, en veel leuker!
Dit is de pittige pindakaas variant, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de kruidige ingrediënten weg te laten.
Ingrediënten voor pittige pindakaas
250 gram ongezouten pinda's
- 2 eetlepels olijfolie of walnootolie (geen kokosolie want dat wordt hard!)
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 snufje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
Het is heel belangrijk dat je de stappen met uiterste precisie volgt. Dit recept is namelijk heel ingewikkeld.
Just kidding
Je moet gewoon alles bij elkaar gooien en de mixer het werk laten doen.
- Doe de pinda's, de kruiden en de olie bij elkaar in in de mixer en laat hem flink z'n best doen. Er ontstaat, als het goed is, een soort pasta.
- Is hij een beetje te droog? Doe er dan nog een eetlepel olijfolie bij. De structuur blijft een beetje korrelig, maar het wordt wel smeerbaar.
Je eerste potje pittige pindakaas is bereid! Heerlijk voor bij Aziatische recepten zoals nasi, maar ook op een rijstwafel of cracker smaakt het prima.
Ik zei toch dat het simpel was? Geniet ervan!
Ben je benieuwd naar andere recepten met pindakaas? Kijk dan eens hier.
Geef een reactie