Van op een houtje bijten wordt niemand gelukkig, geloof mij nou maar. Nee, bijt dan liever op deze zelfgemaakte chocoladereep. Gezond wil ik hem niet noemen, maar als je toch een snack-attack hebt, kan je beter dit lekkertje naar binnen klappen dan een hamburger van de Mac.
Ingrediënten:
- 1 reep pure chocolade (minimaal 72%)
- Kokosrasp en -vlokken
- Pecannoten (andere noten mogen natuurlijk ook, mits ongezoet en ongezout)
- Rozijnen
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Breek de chocoladereep in stukken en smelt deze in de magnetron. Au bain-marie mag natuurlijk ook, maar ik vind de magnetron een stuk makkelijker.
- Snijd of breek de noten in kleinere stukjes. Zelf heb ik alle pecannoten in 2 of 3 stukjes gehakt.
- Is de chocolade helemaal gesmolten? Leg dan een stuk huishoudfolie over een plankje met randjes en spreid de chocolade daarover uit. De plak moet uiteindelijk 2 cm dik worden.
- Beleg hem vervolgens met de noten, de kokos en de rozijnen.
- Daarna mag de reep voor een paar uur de koelkast in. Vergeet hem niet af te denken om nare smaakjes uit de koelkast te voorkomen. Ben je niet zo geduldig? Leg hem dan in de vriezer.
Zo, een kind kan de was doen, toch? En nu smullen!
Natuurlijk hoef ik het niet meer te vertellen, maar ik wilde het toch nog even zeggen. Ook voor deze reep geldt de welbekende en o zo gehate spreuk ‘Geniet ervan, maar met mate'.
Geef een reactie