Bij temperaturen van +20 graden hoort gewoon een fijn ijsje. Maar elke dag een fijn ijsje betekent al snel heel veel onnodige suikers en vetten. Voor je het weet, ben je na een lange zomer alleen al 5 kg zwaarder door de Cornetto's en Magnums.
Gelukkig kan je van dit chocolade-ijs wel ongestoord genieten. Zonder toegevoegde suikers, zonder gekke machines en net zo romig als het ijs wat je in de supermarkt koopt. Voor het geval je je het nog afvraagt: ik ben fan!
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 1 theelepel cacaopoeder (het liefst de ongezoete variant)
- 1 scheutje plantaardige melk
- Optioneel (bevroren) fruit of iets anders als topping
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Voordat de ijspret kan beginnen, moet de banaan in stukken worden ingevroren. Bij mij zijn ze perfect als ze ongeveer 2 uur in de vriezer hebben gelegen.
- Doe de banaan daarna met de cacaopoeder en het scheutje melk (ik heb kokosmelk van Alpro gebruikt) in de blender en mix het goed door elkaar. Lijkt het nog te korrelig? Doe er dan nog een beetje melk bij. Niet te veel, anders heb je een milkshake.
- Doe er een topping naar keuze op. Ik had bevroren fruit, maar je kan er ook een beetje Walden Farms karamel opdoen of een theelepel pindakaas.
Geniet ervan!
Geef een reactie