Categorieën Lekkere trek

#Homemade: bonbons – omdat iedereen van chocolade houdt!

Ik ken er welgeteld eentje. Een persoon in mijn hele kennissenkring, vriendengroep en familie die niet van chocolade houdt. En ze vindt het niet eens vies, ze houdt er alleen niet zo van. Ze koopt niet uit zichzelf een reep Tony's (dus meer voor mij), maar een lekker taartje zou ze niet laten staan. 

Fruit is goed voor de mens

Mijn stelling ‘Iedereen houdt van chocolade' klopt dus niet helemaal, maar hij komt wel verdomd dicht in de buurt. En dat vind ik ook best tellen. Daarom heb ik deze lekkere #homemade bonbons gemaakt. Ze zijn niet voor dagelijks gebruik (hallo, het zijn bonbons. Die bevatten ook gewoon kcal), maar wel gezonder dan een flauw zeebanketje uit de supermarkt.

Ingrediënten

  • 50 gram pure chocolade (minimaal 72%)
  • 4 flinke eetlepels goede pindakaas
  • 1 handje pecannoten

Extra benodigdheden:

  • IJsblokjesvormpjes met een gezellig figuurtje

Lekker voor bij de thee.

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de pindakaas in een steelpannetje en zet het op een zacht vuurtje. Als de pindakaas te snel gaat, dan krijgt het een bittere smaak en dat is niet lekker. Let dus goed op als je de pindakaas smelt.
  2. Als het bruine goud (lees: de pindakaas) bijna helemaal vloeibaar is, mag je de pure chocolade erbij doen. Breek deze vooraf in stukken zodat hij sneller smelt.
  3. Neem de pan van het vuur en roer alles goed door elkaar totdat je een mooie, gladde mix hebt.
  4. Snijd de pecannoten in kleine stukjes en roer deze door je pindakaas-chocolademengsel.
  5. Giet dit heerlijke goedje vervolgens in de ijsklontjesvormpjes (leuk voor Scrabble) en zet ze voor minimaal 2 uur in de koelkast, of 1 uur in de vriezer.
  6. Wil je, net zoals op de foto, een vulling (ik heb pindakaas, maar iets anders kan natuurlijk ook) in je bonbon? Vul het vormpje dan voor de helft met het mengsel, doe je vulling erbij en giet hier vervolgens nog een beetje chocolade/pindakaas bij.

Geniet ervan!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden