Ik heb nog nooit iemand nee horen zeggen tegen een lekkere muffin. Oké, misschien moet ik het anders stellen: ik heb mezelf nog nooit nee horen zeggen tegen een lekkere muffin. En dat doe ik dus ook niet tegen dit knappe exemplaar. Gelukkig is hij gezond en is het helemaal niet erg om er één van deze te snoepen. Oh vooruit, twee dan. 

Ingrediënten

Deze havermout muffins zijn zowel koud als warm niet te weerstaan!

  • 125 gram havermout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml sojamelk
  • 1 flinke eetlepel koekkruiden (of als je dat niet in huis hebt kaneel)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 flinke hand gedroogde cranberry's
  • Een snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden (hete lucht) .
  2. Doe de banaan, de eieren, de havermout, de sojamelk, de bakpoeder, de koekkruiden en het snufje zout in de blender en mix dit tot een glad geheel.
  3. Is je beslag goed op smaak? Het is de bedoeling dat de koekkruiden lekker naar voren komen!
  4. Als je het mengsel hebt goedgekeurd, mag je de cranberry's er doorheen roeren. Deze mix je niet mee, omdat je ze anders helemaal kapot maakt.
  5. Doe het beslag in de muffinvormpjes en schuif ze voor 30 tot 35 minuten de oven in. De mijne waren na 33 minuten perfect.
  6. Zeker weten of ze goed zijn? Prik er even in met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt, is je muffin gaar.

Deze havermout muffins zijn zowel koud als warm niet te weerstaan. Eet smakelijk!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden