Een blik op het overzicht leerde mij dat ik me voornamelijk richt op zoete recepten. En dat terwijl ik zelf meer een hartig type ben. Vind je dat niet kunnen? Nou, ik dus ook niet. Vandaar dit nieuwe, heerlijke recept van bloemkoolkoekjes met geitenkaas. Erg makkelijk, snel gemaakt en ook nog eens mega vegetarisch.
Ingrediënten
- 150 gram bloemkool – nope, dat koop je inderdaad niet los. Daarom kan je dit recept het beste maken als je nog een beetje bloemkool over hebt.
- 70 gram zachte geitenkaas
- 1 ei
- Een mespuntje zout zout
- Een flinke snuf peper
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 theelepel knoflook
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Rasp de bloemkool fijn. Dit kan in een keukenmachine of gewoon ouderwets met een rasp (goed voor de spierballen!). De stukjes moeten de grootte hebben van een rijstkorrel.
- Doe de bloemkool samen met het ei en de geitenkaas in een kom en kneed ze met je handen goed door elkaar. Het is de bedoeling dat stevig plakkend geheel wordt. Voelt het te nat aan? Doe er dan nog wat bloemkool bij.
- Mix de kruiden door het deeg en zorg ervoor dat alles goed is gemengd. Dit voorkomt een te intense knuffel met de knoflook of peper.
- Doe bakpapier over het rooster of op de bakplaat en maak rondjes van het mengsel. Ik had vrij grote vormpjes en kwam met dit recept uit op 4 koeken. Zijn je vormpjes wat kleiner of doe je het uit de losse pols? Dan kan je er veel meer bakken.
- Schuif het hartige bloemkoollekkernij voor 25 minuten de oven in. Houd ze wel goed in de gaten, het is zonde als ze verbranden! Zijn ze nog niet helemaal mooi bruin? Laat ze dan 5 minuutjes langer zitten.
Eet smakelijk!
Geef een reactie