Hoera! Het is vandaag PEANUTBUTTER DAY! De kans is heel groot dat je niet eens wist dat deze dag bestond, maar ik ben ervan overtuigd dat je blij bent ervan op de hoogte te zijn. Peanutbutter day betekent voor mij namelijk het verzinnen van 2 heerlijke recepten: een gezonde en een ongezonde variant. En zo goed als dat je met je goede voornemens voor 2018 bezig bent, ben je op bij het gezonde recept aangekomen natuurlijk. Geniet van deze heerlijke gezonde pindakaas cheesecake!
Gezond? Jazeker! Caloriearm? Jazeker… niet. Pindakaas, havermout, noten, het zijn allemaal calorierijke producten. Je kan dus met een gerust hart genieten van de pindakaas cheesecake, maar neem wel gewoon een bescheiden stukje.
Ingrediënten
- 200 gram havermout
- 100 gram studentenhaver (ongeveer 50/50 rozijnen en noten)
- 5 eetlepels dadelstroop
- 3 eetlepels water
- 450 gram zuivelspread light
- 400 gram pindakaas met stukjes noot
- 3 eieren
- 2 theelepels zoetstof
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
- Doe de havermout samen met de studentenhaver in een blender en mix dit totdat de noten en rozijnen zijn vermalen. Giet het mengsel in een kom en doe hier het water en de dadelstroop bij. Goed roeren, dan krijg je een plakkerig geheel.
- Beleg de bakvorm met een bakpapiertje en druk het mengsel tegen de bodem aan. Schuif hem voor 10 minuten in de oven.
- Probeer zonder van de pindakaas te snoepen, het heerlijke bruine goedje samen met de zuivelspread en de zoetstof in een kom te doen en mix alles goed door elkaar. Doe hierna en voor 1 de eieren erbij en blijf mixen. Blijf, nadat al het ei is opgenomen, nog 3 minuten stevig doorkloppen. Ik gebruikte een handmixer maar als je spierballen wilt kweken, kan je het natuurlijk ook uit de losse pols doen.
- Zet de oven terug naar 180 graden en giet het beslag over de bodem heen. Schuif hem voor 30 minuten terug de oven in. Hou de pindakaas cheesecake goed in de gaten, want hij kan snel droog worden.
Laat de cheesecake minimaal een uur afkoelen in de oven en schuif hem daarna voor 2 uur in de koelkast. Geniet ervan!
Geef een reactie