Het heeft even geduurd, maar inmiddels weet ik een goed stuk appeltaart prima te waarderen. Vooral als hij net uit de oven komt, met een flinke dot slagroom erop. Gezond kan je hem echter niet noemen, en daarom besloot ik er een suikervrije, healthy variant van te maken. Wanneer ga jij deze gezonde appeltaart cake proberen?
Het fijne aan de cake is dat hij ondanks het weglaten van de suiker, toch lekker zoet is. Daar zorgt de banaan namelijk voor. De friszoete appel doet de rest van het werk en maakt van deze gezonde snack een echt feestje.
In 1 keer naar binnen schuiven is niet nodig. Je kan de helft prima in de vriezer bewaren. Kinderen zijn er trouwens ook echt gek op! Het is dat de gezonde appeltaart cake buiten het bereik van Mae stond, anders had ze hem zo verslonden.
Ingrediënten voor de gezonde appeltaart cake
- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 200 gram havermout
- 1 scheutje ongezoete amandelmelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 friszoete appels
- 75 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 mespunt zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Maal de havermout fijn in de blender of keukenmachine, zodat je een soort havermoutmeel hebt. Doe daarna de bananen, de eieren, het bakpoeder, de melk en het zout erbij. Mix alles tot een geheel zonder stukjes.
- Snijd de appel in blokjes en spatel deze met de hand door het bananenbeslag. Voeg hier ook de rozijnen en kaneel aan toe. Ben je een echte kaneel liefhebber? Dan mag je best een extra harde pets op die kaneelbus geven.
- Vet een cakeblik in met een beetje boter of olijfolie en giet het deeg in de vorm. Schuif hem daarna voor 35 minuten in de oven.
Je weet dat de gezonde appeltaart cake gaar is, als de prikker schoon uit de cake komt. Laat hem na de zoemer nog even afkoelen voordat je ‘m van zijn jasje ontdoet. Geniet ervan!
Geef een reactie