Technisch gezien is chips natuurlijk de grote duivel als je gezond wil eten. Alhoewel het inderdaad van aardappel (dus groente, dus gezond) gemaakt is, past hij net niet helemaal in het lijstje met fijne producten. Nee, neem dan deze appelchipjes. Supergezond, superlekker en vooral supermakkelijk klaar te maken.
Ingrediënten
- 2 frisse appels (zoals bijvoorbeeld Pink Lady of Elstar)
- 2 theelepels agavesiroop
- Een flinke snuif kaneel
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Het is een van mijn grootste vrienden in de keuken, dus ook vandaag staat hij weer bovenaan het lijstje: de oven. Verwarm deze kanjer alvast voor op 180 graden (hetelucht).
- Snijd de appel in hele dunne schijfjes. Dit kan met een kaasschaaf, een rasp of (als je echt de chef bent) met een mes.
- Doe de kaneel, de agavesiroop en appel in een kom en meng dit goed door elkaar. Zorg dat alle schijfjes goed bedekt zijn. Had je toevallig twee flinke appels? Doe er dan nog een theelepel siroop bij.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de schijfjes hierover. Als finishing touch kan je nog een beetje extra kaneel over de appels strooien, maar dit hoeft (als je goed mengt) niet.
- Deze fijne wintersnack mag nu voor 15 minuten de oven in. Blijf er wel bij! Het hangt natuurlijk een beetje van de dikte af hoe snel je nieuwe beste snoepvriendjes kleuren. Zwart is een prachtige kleur en kleedt prima af, maar smaakt vaak niet zo lekker.
Wat ik nu ga zeggen weet jij natuurlijk allang, maar ik wil het voor de zekerheid toch nog even vermelden: bak niet gelijk de hele fruitschaal af. Fruit is hartstikke gezond, maar als je te veel fruit eet, schiet je je doel weer voorbij. Eet ook dit dus met mate!
Geef een reactie