Het begon als een mislukte poging om energieballetjes te maken en het eindigde met de ontdekking van een superlekker, nieuw recept. Dames en heren, ik presenteer u bij deze mijn brand new happy snack: dadelcake met kokossnippers!
Ingrediënten:
De nieuwste ‘lekkere trek': dadelcake met kokossnippers
- 150 gram dadels
- 60 gram amandelmeel
- 50 gram ongezouten notenmix
- 3 eetlepels gezonde pindakaas (denk hierbij bijvoorbeeld aan de 100% pindakaas van de AH. Die bevat minder suikers dan Calvé of Helaes Pindakaas).
- 1 eetlepel cacao (zonder suiker)
- 1 handje kokossnippers
- 1 ei
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
- Laat de dadels even weken in een warm badje. Daar worden ze lekker zacht vinden en krijgen ze net dat beetje extra smaak. Vaak zijn deze kleine, zoete vriendjes met een minuut of 5 al erg aangenaam en kan je aan de slag met de rest van het recept.
- Doe de dadels, het amandelmeel, de pindakaas, de cacao en de notenmix in een blender en pureer alles goed fijn. Natuurlijk zal je altijd stukjes houden en persoonlijk vind ik dit ook erg lekker omdat dat een extra bite geeft. Het moet echter wel zo goed mogelijk gemixt, gemengd en gemangeld zijn.
- Schep het mengsel uit de blender en doe dit in een grote kom. Spatel hier vervolgens het eitje doorheen.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en stort het ‘beslag' in het blik. Vergeet de bovenkant van de cake niet te versieren met de kokossnippers!
- Schuif dit lekkernijtje voor 20 minuten de oven in. Hij is helemaal goed als hij mooi bruin gekleurd is aan de bovenkant. Het middelste stuk kan nog wat zacht zijn, maar dit verandert zodra hij afgekoeld is.
Geniet ervan!