Las jij ook eerst bananenbrood en raakte je toen van slag door de tonijn? Ha, dan had ik je tuk! Ik wil niet zeggen dat bananenbrood zo 2018 is, maar de baksel waarin heel veel groente verstopt zit, wint wel steeds meer terrein. Zelf vind ik het een geweldige ontwikkeling, want op deze manier krijgt Mae een hele berg extra vitamines binnen. Wanneer ga jij dit lekkere courgettebrood met tonijn maken?

Deze hartige snack is niet alleen vanwege de gezonde groenten een feestje, ook de verse kruiden zorgen ervoor dat je ontzettend veel smaak in 1 hap ervaart. Als je hem voorziet van een flinke laag aluminiumfolie, kan je hem wel 3 dagen in de koelkast bewaren. Zelf vind ik het courgettebrood met tonijn koud het allerlekkerst, maar je kan hem natuurlijk ook warm eten.

Ingrediënten voor courgettebrood met tonijn

  • 250 gram bloem
  • 2 courgettes
  • 1 zakje bakpoeder
  • 35 ml olijfolie
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 blikje tonijn in water (160 gram)
  • Verse tijm
  • 2 eetlepels Provencaalse kruiden
  • 40 gram Parmigiano Reggiano
  • Zout en peper naar smaak

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Doe de olijfolie, melk en eieren in een kom en roer alles stevig door elkaar totdat er een geheel ontstaat. Dit kan je gewoon met de hand doen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  3. Was de courgettes en rasp ze daarna in de gewenste dikte. Ik heb gekozen voor een gemiddelde dikte, zodat je stukjes courgette terug ziet in het courgettebrood.
  4. Doe het bloem, de tijm, Provencaalse kruiden en de Parmigiano Reggiano in een kom en roer alles goed door elkaar. Ook de geraspte courgette mag erbij.
  5. Giet de tonijn af, dep het een beetje droog als het nodig is en doe dit bij de courgette in de kom.
  6. Spatel daarna voorzichtig het eiermengsel erdoorheen.
  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet beslag erin. Schuif het courgettebrood met tonijn in de oven en wacht 40 minuten geduldig af.

Vergeet de satéprikkertest niet te doen als je denkt dat hij klaar is. Geniet ervan!

Heb jij trek in een ander recept met vis? Kijk dan eens hier naar!

Dit recept is geïnspireerd op het courgettebrood van Beaufood.

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden