Een beetje vreemd is altijd lekker. Vind ik dan. Karamel is zeer plezant, maar met zeezout is die goddelijk. En pindakaas is goed te nassen, maar die stukjes noot erin doen het hem gewoon. Datzelfde geldt voor deze chocoladecake. Ik geef toe dat die courgette een beetje gek is, maar man, dit is om je vingers bij af te likken.
Ingrediënten
- 100 gram boekweitmeel
- 150 gram tarwemeel
- 2 courgettes
- 10 dadels (de pit mag je thuislaten)
- 2 eieren
- 5 eetlepels karamelsiroop van Body & Fit (dit kan je eventueel ook vervangen door honing of agavesiroop)
- 80 gram cacaopoeder
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 eetlepels kokosolie
- Water
- Walnoten voor de garnering
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Als we nu toch aan het verwarmen zijn: doe de dadels in een bak met heet water en laat ze lekker badderen.
- Snijd de courgettes in kleine stukjes en maal ze fijn in een blender. De geweld(ig)e dadels mogen hier ook bij. Blijf pureren/mixen/mengen/hakken totdat er een dikke soep ontstaat. Is het echt heel erg dik? Doe er dan een beetje water bij.
- Meng de 2 soorten meel, het bakpoeder en het cacaopoeder door elkaar. Is het een lichtbruin geheel geworden? Doe dan de eieren en de karamelsiroop erbij. Je hebt flinke armspieren nodig om alles door elkaar te kunnen mengen, maar dat is alleen maar mooi meegenomen.
- Smelt de kokosolie (in de magnetron, in een pannetje of boven het kampvuur; wat jij wilt) en doe dit bij het cacaomengsel.
- Alles goed gehusseld? Mix de courgettesoep erdoorheen en geef er een flinke slinger aan voordat je het in het bakblik (bedekt met bakpapier) doet.
- Leg de walnoten bovenop het beslag en schuif het pareltje voor 60 tot 65 minuten de oven in.
Vergeet je met een satéprikker niet even te kijken of de chocoladecake met courgette klaar is? Eet smakelijk!
Dit recept is gebaseerd op de cake van Chicks love Food
Lenneke says
Ik wil bij jou wonen en bovenal altijd bij jou eten.
Gabriella says
Hahahah! Dat lijkt me heel gezellig!