Normaal gesproken beslis ik gewoon zelf wat voor recepten ik maak, maar dit keer mocht manlief kiezen: had hij meer trek in een vanille-sojakwarktaart of ging hij toch voor de brownies met salty fudge? Zoals je kan zien heeft hij voor de meest gezonde optie gekozen. Not. Anyway, lekker is het wel!
Ingrediënten
Heerlijk voor op een vrijdagmiddag bij de thee!
- 150 gram melkchocolade
- 200 gram donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram Johnny Doodle Salty Fudge
- 150 gram roomboter
- 16 gram vanillesuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- Een snufje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Doe de chocolade en de roomboter in een pannetje en laat het zachtjes smelten. Gooi niet meteen het vuur open, want dan brandt het aan. En chocolade aan laten branden is heiligschennis!
- Giet de gesmolten chocolade in een kom en doe daar de basterd– en vanillesuiker en het zout bij. Roer alles goed door elkaar.
- Mik vervolgens het zelfrijzende bakmeel erbij. Er hoeft geen mixer aan te pas te komen. Het beslag is namelijk luchtig genoeg om het met de hand te mengen.
- Is alles goed gemengd? Roer dan een voor een de eieren erdoorheen.
- Snijd de fudges in 6 stukjes en doe dit bij het beslag. Voor de versiering is het leuk om 2 blokjes apart te houden. Na het bakken van de brownies kan je ze klein snijden en over de bovenkant strooien.
- Bestrijk het browniesbakblik met een klein beetje olijfolie en beleg het daarna met bakpapier. Stort het beslag in het bakblik en schuif dit bundeltje puur geluk voor 30-35 minuten in de oven.
- Vergeet niet met een satéprikkertje te kijken of het goed gaar is. Is de prikker schoon? Laat de brownies buiten de oven afkoelen en zet ze daarna een uur in de koelkast. Zo weet je zeker dat de fudge weer hard geworden is.
Geniet ervan!