De liefde van de vrouw gaat door de maag. En technisch gezien staat chocolade voor liefde. Dus je kan wel stellen dat dit overheerlijke bananenbrood met chocolade het hele leven compleet maakt. Super simpel, super lekker en als je de bovenkant niet opeet, ook nog eens super gezond. Maar ja, dat is nou wel net het allerfijnste stukje.
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 150 gram havermout
- 3 eieren
- 1 eetlepel cacaopoeder (het liefst rauw)
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram Tony's Chocolonely karamel zeezout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Doe de bananen, havermout, eieren, cacaopoeder en bakpoeder in een blender en mix alles door elkaar. Het is de bedoeling dat er een smeuïg, luchtig beslag ontstaat.
- Doe bakpapier in een cakeblik en giet het mengsel erin.
- Hak de chocolade in stukken. De grote stukjes mag je een beetje in het beslag stoppen en de kleinere stukjes kan je over de bovenkant uitstrooien.
- Schuif het heerlijke bananenbrood voor 50 minuten in de oven. Zit er na deze tijd nog beslag aan je prikkertje? Laat hem dan nog 5 minuten langer staan.
Geniet ervan!
Geef een reactie