Lieve Anne, onze tussendoortjeskoningin! Ook deze maand weet ze weer een heerlijk recept uit haar hoge hoed te toveren. Hoe ze dat toch doet? Ik heb werkelijk geen idee. Wat ik wel weet, is dat deze cake weer een knaller is. Superlekkere ingrediënten, makkelijk te maken en ook nog eens om je vingers bij af te likken. Hup, hup, de keuken in jij. Je moet aan de slag met deze heerlijke gezonde appel dadel cake!
Weer een lekker cake recept, op de één of andere manier blijf ik toch een beetje verzot op tussendoortjes. Koken vind ik ook wel leuk, maar bakken trekt me toch net iets meer. Vandaag een fijne cake, gevuld met appel en dadel. Beloven jullie me dat jullie ervan gaan genieten?
Benodigdheden voor een appel dadel cake
- 150 gr speltmeel
- 100 gr amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
- 120 ml (plantaardige) melk
- 10 medjouldadels (geweekt)
- 2 appels
- 60 ml ahornsiroop
- 60 ml (olijf)olie
Zo maak je deze heerlijke appel dadel cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en beleg een cakevorm met bakpapier.
- Meng de meelsoorten, het bakpoeder, de baking soda, kaneel en zout goed door elkaar.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en rasp de appels fijn.
- Mix de dadels tot puree en meng nu alle ingrediënten bij elkaar tot een mooi beslag.
- Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 30-35 minuten goudbruin.
Vergeet de o zo bekende ‘is mijn cake gaar?' truc niet. Als de satéprikker er schoon uitkomt, weet je dat je deze mooie appel dadel cake uit de oven kunt halen. Geniet ervan!
Geef een reactie