Categorieën Lekkere trek

Anne’s triple chocolate yoghurt taart

Anne van Healthyfoodlove.nl tovert altijd pareltjes tevoorschijn, maar deze super lekkere triple chocolate yoghurt taart is wel heel erg gaaf! Heb je al gezien hoe mooi die chocoladelagen in elkaar overlopen? Omdat je zo'n prachtige creatie wel moet delen, schreef ze speciaal voor jullie het recept uit. 

Eigenlijk maak ik geen taarten op bestelling, maar ik moet zeggen dat ik voor sommige mensen wel een uitzondering maak. Familie gaat voor en is er dus iemand jarig binnen ons gezin, dan wil ik nog weleens de keuken in duiken. Zo ook deze keer. Een verantwoorde variant van de gulle monchou taart, laagjes er in en feestelijk afgetopt met stukjes chocolade.

Overheerlijke triple chocolate yoghurt taart van Healthyfoodlove.nl

Benodigdheden

Voor de bodem:

  • 100 gr medjouldadels (ontpit)
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr pecannoten
  • Scheutje sinaasappelsap (vers)

Voor de taart:

  • 1 kg Griekse yoghurt
  • 10 blaadjes gelatine (of 5 gr agar agar)
  • Flavourshots van Personal Protein in de smaken chocolade en vanille, maar je kan ook gebruik maken van cacao en wat zoetmiddel voor de chocoladekleur en pure vanille voor de lichte kleur.

Topping: 

  • Pure chocolade / dadelstroop drizlle + wat kleine stukjes extra pure chocolade.

Bereidingswijze

  1. Beleg de bodem van de springvorm (20 cm) met bakpapier.
  2. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een stevige massa (kan in de hakmolen).
  3. Duw het mengsel goed aan op de bodem van je springvorm
  4. Week de gelatineblaadjes in een laagje koud water. Als ze zacht geworden zijn, knijp je ze goed uit.
  5. Los ze vervolgens op in een klein laagje water op laag vuur. Voeg 1 el yoghurt toe wanneer de gelatine volledig opgelost is en meng dit goed door elkaar.
  6. Voeg nu het gelatinemengsel toe aan de rest van de yoghurt en roer dit goed door.
  7. Giet de helft van de yoghurt over in een aparte schaal en voeg hier de chocoladeshot of zoetmiddel met cacao aan toe.
  8. Voeg aan de andere helft het vanille flavourshot of pure vanille (kan ook ander zoetmiddel) aan toe.
  9. Giet om en om de mengsels op de bodem van je taart. Begin bijvoorbeeld met de vanille yoghurt en giet een flinke scheut in de springvorm. In het midden van de vanille yoghurt giet je dan weer een scheut chocolade yoghurt. Ga zo door tot de yoghurt helemaal op is en je springvorm gevuld.
  10. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven (of overnachten) in de koelkast.
  11. Top de taart voor serveren af met gesmolten pure chocolade/dadelsiroop en pure chocolade stukjes.

Super bedankt voor dit prachtige recept, lieve Anne! 

Wil jij ook de andere creaties van Anne zien? Neem dan snel een kijkje op haar eigen receptenpagina

Gabriella

Bekijk de berichten

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden