Over een aantal weken staat de goedheiligman weer met paard en al op de kade. Het wordt dus ook hoog tijd om lekkere Sinterklaas-recepten te verzinnen. De no bake kruidnootjes cheesecake leek me een uitstekende eerste keuze. En hij is zo lekker dat ik je stiekem adviseer om hem lekker met niemand te delen.
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 200 gram monchou
- 120 gram suiker
- 400 gram kruidnootjes
- 100 gram ongezouten roomboter
- 2 theelepels vanille extract
- Eetbare Sint decoratie
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Maal 300 gram kruidnootjes semi-fijn in een mixer. Uiteraard kan je het ook doen door flink te keer te gaan met een hakmes. Kijk je uit voor je vingers?
- Smelt 100 gram roomboter in een pannetje. Het lijkt misschien veel, maar als je minder gebruikt, valt je bodem uit elkaar.
- Meng de gestampte kruidnootjes en de boter goed door elkaar. Het is perfect als het gehele mengsel een donkere kleur heeft of nat oogt. Doe het vervolgens in een taartvorm (voorzien van bakpapier!) en druk het goed aan. Dit gaat het beste met de achterkant van een lepel.
- De bodem mag nu voor een uurtje de koelkast in.
- Door met de bovenkant van de taart: doe de suiker en de slagroom in een kom en klop het totdat het lobbig is. Je moet straks nog een rondje kloppen. Als je het nu al te ver zou doen, gaat het wellicht schiften.
- Als de slagroom goed lobbig is, mag je de vanille extract en de monchou erbij doen. Mix alles nogmaals goed door elkaar. Het lekkerste is als je kleine bolletjes monchou blijft zien (en natuurlijk proeven).
- Smeer dit heerlijke mengsel uit over de bodem en zet hem weer voor een uur of 2 in de koelkast.
- Versier de bovenkant met de overgebleven kruidnoten. Ik heb er ook nog zeezout–karamel–kruidnootjes bij gedaan en uiteraard het lekkerste van allemaal: schuimpjes!
Geniet ervan!
Geef een reactie