Categorieën Friday Favorites

Zelfgemaakte cookie dough met pindakaas

Cookie dough met pindakaas, volgens mij heb ik zojuist de hemel beschreven. Oh, en dan zitten er ook nog chocoladevlokken door het deeg heen. Kan het nog lekkerder!? Ik heb goed nieuws en slecht nieuw. Zal ik met het minder goede nieuws beginnen? Het hoort duidelijk thuis in de categorie ‘Ongezond met Gab'. Het goede nieuws? Het is zo ongelooflijk lekker dat een kilootje meer of minder je op dat moment helemaal niet kan schelen. En er zit geen rauw ei in, ook niet onbelangrijk. 

Ingrediënten

Cookie dough met pindakaas!

  • 100 gram bloem
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram (smeuïge pindakaas)
  • 50 gram melkchocolade vlokken
  • 175 gram kristalsuiker
  • 9 gram (1 zakje) vanillesuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de boter in kleine stukjes en klop deze samen met beide suikers en de pindakaas tot een luchtig geheel.
  2. Doe vervolgens de melk en het vanille extract erbij en mix het nogmaals goed door elkaar. Daarna mag ook het bloem en de zout erbij. Als het goed is, krijg je nog een zacht, maar vast deeg.
  3. Strooi de vlokken over het deeg en kneed met de hand verder zodat ze goed worden verspreid.

Het deeg even in de koelkast zetten, zorgen dat je flink trek hebt, en aanvallen maar. Geniet ervan! 

Ps Eet niet teveel want je wordt er geheid misselijk van.
Pss Het recept is gebaseerd op het eetbare koekdeeg van Laura's Bakery

Gabriella

Bekijk de berichten

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden