Categorieën Friday Favorites

Witte chocolade cheesecake met frambozensaus

Sinds ik een paar jaar geleden cheesecake heb gegeten bij de Cheesecake Factory, ben ik verkocht. Het is een van de lekkerste taarten die je me voor kunt zetten. Al eerder maakte ik een no bake cheesecake, maar dit keer heb ik me ook aan een exemplaar uit de oven gewaagd. Warning: deze witte chocolade cheesecake met frambozensaus is verschrikkelijk lekker. 

Ingrediënten

Witte chocolade cheesecake met frambozensaus

Voor de taart 

  • 900 gram roomkaas (ik gebruikte deze variant – net zo lekker, veel goedkoper)
  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 300 gram Oreo koekjes (2 rollen)
  • Het sap van 1 citroen

Voor de frambozensaus 

  • 1 doosje diepvries frambozen (250 gram)
  • 100 ml water
  • 50 gram poedersuiker
  • 100 gram kristalsuiker

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Beleg de bodem van de taartvorm met bakpapier en spuit de zijkanten in met bakspray (invetten met boter kan natuurlijk ook).
  2. Doe de Oreo koekjes in een mixer of sla ze plat met een deegroller.
  3. Smelt de roomboter in een pannetje en schep dit door de koekkruimels. Strooi het mengsel uit in de taartvorm en druk de bodem goed aan met een lepel. Schuif hem daarna voor 10 minuten in de oven.
  4. Doe de roomkaas met de suiker in een kom en mix alles goed door elkaar. Doe daarna een voor een de eieren en het citroensap bij.
  5. Snijd de chocolade in kleine stukjes en meng dit door het beslag. Doordat de chocolade smelt tijdens het bakken, krijg je geen brokken chocolade in je uiteindelijke taart. Giet het beslag op de bodem en bak de taart voor 75 minuten op 170 graden (hetelucht).
  6. Heeft je taart een mooie bruine bovenkant? Dan is hij helemaal goed! Zo niet, dan mag hij nog 5 minuten in de oven blijven.
  7. Zet de oven na het bakken uit, maar laat de taart er nog minimaal een uur in staan. Daarna moet hij nog zeker 3 tot 4 uur afkoelen. Probeer je dus nog even in te houden!

Frambozensaus 

  1. Doe de frambozen, het water, de poedersuiker en de kristalsuiker in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook. Laat het een paar minuten pruttelen. Wil je helemaal geen stukjes framboos in je saus? Dan kan je het iets langer laten staan.
  2. Giet de saus in een kommetje en zet dit in een bak met koud water. Laat het staan totdat je saus is afgekoeld.

Geniet ervan! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden