Friday Favorites

Tony’s Chocolonely karamel zeezout milkshake

Jongens, dit recept is een feestje! Een feestje om te maken, maar helemaal om op te drinken. Wie wordt er nou niet vrolijk van een Tony's Chocolonely karamel zeezout milkshake?

Eerlijk is eerlijk: de credits gaan naar mijn lieftallige zus. Zij kwam een tijdje geleden met dit briljante idee. Uiteindelijk doken we samen de keuken in en zetten we dit heerlijke drankje neer. Of ‘ie calorie-arm is? Niet echt. Of beter gezegd: echt niet. Maar geloof me, deze karamel zeezout milkshake is iedere calorie waard.

Het recept is geschikt voor 3 flinke glazen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat de milkshake best heftig viel, dus ik zou je aanraden iets minder te nemen. Of van tevoren geen pannenkoeken eten, dat is ook nog een optie.

Ingrediënten voor Tony's Chocolonely karamel zeezout milkshake

  • 1 liter vanille-ijs
  • 1,5 reep Tony's Chocolonely karamel zeezout (de oranje reep)
  • 300 ml halfvolle melk
  • Gezouten karamelsaus
  • Slagroom (zelf kloppen is het allerlekkerst)
  • 75 gram witte basterdsuiker (indien je de slagroom zelf klopt)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Smelt de chocolade in de magnetron en laat dit afkoelen totdat het handwarm is.
  2. Doe het vanille-ijs met de melk in een hoge kan en maak er met de staafmixer een geheel van. Voeg daarna, al mixend, ook de chocolade toe.
  3. Klop de slagroom met de suiker totdat het ‘stijf' is.
  4. Doe de Tony's Chocolonely karamel zeezout milkshake in een hoog glas en spuit de slagroom erop. Als laatste doe je er een klein beetje gezouten karamelsaus en geraspte chocolade overheen.

Geniet ervan!

Ga jij liever voor een gezond toetje? Dan is deze chocolademousse echt iets voor jou!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden