Een heel mond vol. Dat geldt niet alleen voor de naam van dit pareltje, maar ook voor de taart zelf. En voor het ‘aantal calorieën metertje'. Maar daar denk je helemaal niet meer aan zodra je een hap genomen hebt. Sterker nog, deze Tony's Chocolonely karamel zeezout chocoladetaart is zo lekker dat je nergens meer aan denkt wanneer je begint met snoepen.
Ingrediënten
- 2 repen Tony's Chocolonely karamel zeezout
- 500 ml slagroom
- 150 gram basterdsuiker
- 125 gram ongezouten roomboter
- 2 rollen Oreo koekjes
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Smelt de boter in een pannetje en verpulver de Oreo koekjes. Hou 2 koekjes apart voorop de taart. Ik heb ze zo goed als fijn gemalen, zodat de bodem van de taart steviger wordt.
- Giet de boter over de kruimels en roer alles goed door elkaar. Stort het daarna uit in een springvorm (die je hebt voorzien van bakpapier), druk het goed tegen de bodem en zet hem in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en smelt tegelijkertijd 1,5 reep Tony's in de magnetron of au-bain-marie. De rest gebruik je straks voor de decoratie.
- Zorg ervoor dat je gesmolten chocolade niet te warm is. Even warm als je hand is precies goed. Spatel hem daarna voorzichtig door de slagroom heen.
- Smeer het chocolademengsel over de koekjesbodem en laat hem voor minimaal 4 uur in de koelkast staan.
Vlak voordat je deze heerlijke Tony's Chocolonely karamel zeezout chocoladetaart serveert, rasp je de chocolade en breek je de koekjes in stukjes. Deze drapeer je gezellig over de taart heen. Hij is groot genoeg voor 6 tot 8 personen, maar je kan hem ook gewoon alleen op eten. Zonder schuldgevoel, want daar doen we bij chocola niet aan. Geniet ervan!
Geef een reactie