We gaan gewoon nog even door op de liefdestour. Als je onder een romantisch dessert dacht uit te komen omdat je geen chocolade lust, heb je pech. Ik heb namelijk ook een overheerlijk toetje bedacht zonder chocolade. Deze tompouce met vanille room en aardbeien is niet moeilijk om te maken, je bent zo klaar en de vonken spatten er vanaf wanneer je dit voor je partner zet. Beloof je me dat de eerstgeborene naar mij wordt vernoemd? Dan sponsor ik een echte gabriellavanrosmalen.nl romper.

Alhoewel het aardbeienseizoen nog niet echt is aangebroken, vond ik wel dat ze bij dit dessert horen. Hallo, wat is er romantischer dan een tompouce met vanille room en aardbeien!? En je hoeft ook meteen het perfecte cadeau niet meer te vinden. Als geliefde vraagt waar het presentje is, dan wijs jij gewoon verontwaardigd naar het bord en zeg je dat je voor die rooie kanjers zowat een nier moest afstaan.

Dit recept is geschikt voor 2 tompoucen.

Ingrediënten voor tompouce met vanille room en aardbeien

  • 2 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1/2 ei
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • Aardbeien

Extra benodigheden: 

  • 1 spuitzak
  • Eventueel hagelslag ter decoratie, maar dit hoeft niet

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd deze precies door midden, zodat je 4 rechthoeken hebt.
  3. In 2 plakjes prik je gaatjes en in de twee andere niet. Die laatste 2 bestrijk je met een geklopt half eitje en daar strooi je 1/2 eetlepel witte basterdsuiker overheen. Je hoeft geen berg te creëren, als alles maar bedekt is.
  4. Schuif ze voor 20 minuten in de oven.
  5. In de tussentijd klop je de slagroom met de vanille aroma, anderhalve eetlepel suiker en 1 zakje vanille suiker stijf. Doe dit in een spuitzak en leg het in de koelkast totdat het bladerdeeg klaar is.
  6. Dat is het geval als ze na 20 minuten mooi goudbruin zijn. Als het goed is, zijn de plakjes met gaatjes plat gebleven en die met het ei mooi omhoog gekomen. Laat ze afkoelen.
  7. Zodra het bladerdeeg handwarm is, kan je ze bespuiten met slagroom. Als je geen spuitzak in de buurt hebt, kan je natuurlijk ook gewoon smeren. Spuiten staat echter netter.
  8. Na de slagroom komen de plakjes aardbeien en vervolgens leg je het bladerdeegkapje erop.

Het lekkerste is om ze direct op te eten. Dan is het bladerdeeg nog lekker knapperig en de slagroom mooi stijf. Geniet ervan!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden