Hoor wie klopt daar, kinderen? Hoor wie klopt daar zachtjes tegen het raam? Het is een vreemde zeker, die verdwaald is zeker. Uhh, niet dus. Het is gewoon iemand die gehoord heeft dat jij deze te lekkere (en makkelijke!) speculaas tiramisu maakt en hij komt een stukje proeven. Geef hem eens ongelijk.
Ingrediënten
- 20 speculaasjes (daar kan je 10 torentjes van maken)
- 250 gram mascarpone
- 1 limoen voor de rasp
- 1/2 limoen voor de sap (dit kan uiteraard dezelfde limoen zijn)
- 250 ml slagroom
- 16 gram vanille suiker
- 75 gram gewone suiker
- Melkchocolade om te schaven
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Doe de slagroom met de vanillesuiker, 50 gram gewone suiker en de citroenrasp in een kom en klop dit goed stijf.
- Meng in een andere kom de mascarpone door de overgebleven suiker en de limoensap. Dit hoeft niet met een mixer, maar kan gewoon met de hand. Kom op, een beetje laten werken die spierballen!
- Doe het mascarpone-mengsel bij de slagroom en mix (wel met de mixer) alles nog even goed door elkaar heen. Zet de kom vervolgens voor minimaal een uur in de koelkast.
- Op ieder speculaasje mag nu een laagje witte heerlijkheid. Daarna stapel je de speculaasjes op elkaar, waardoor je een torentje hebt.
- Bovenop mag de geraspte chocolade. Ik heb Verkade gebruikt, maar je kan natuurlijk voor ieder willekeurig merk en smaak kiezen.
Direct opeten is gewenst, omdat anders het speculaas klef wordt. Eet smakelijk!
Geef een reactie