Hoera! Het is vandaag PEANUTBUTTER DAY! De kans is heel groot dat je niet eens wist dat deze dag bestond, maar ik ben ervan overtuigd dat je blij bent ervan op de hoogte te zijn. Peanutbutter day betekent voor mij namelijk het verzinnen van 2 heerlijke recepten: een gezonde en een ongezonde variant. En rebels als jij bent, ga je gewoon voor deze ongezonde, maar super lekkere pindakaas crumble met MonChou room! Bijkomend voordeel? Dit lekkere toetje heb je in een handomdraai gemaakt.
Ingrediënten
- 200 gram chocolate chip cookies
- 150 gram pindakaas met stukjes noot
- 200 gram MonChou
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 2 theelepels vanille extract
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Doe de chocolate chip cookies in een blender en vermaal ze tot kruimels. Het hoeft niet helemaal fijn, maar alle grote stukken moeten wel klein zijn.
- Weeg de pindakaas af, mik het bij de koekkruimels en kneed met je handen alles door elkaar. Hierdoor ontstaat de crumble!
- Klop in een grote beslagkom de MonChou goed los. Doe vervolgens de slagroom, het extract en de vanille– en de basterdsuiker erbij.
- Mix alles goed door elkaar totdat er een dik, stevig geheel ontstaat. Klop ook weer niet te enthousiast, want dan heb je straks geschifte room.
Drapeer de pindakaas crumble gezellig op een bordje, doe er een eetlepel (of meer natuurlijk) MonChou room overheen en geniet als een malle.
Geef een reactie