Ik ben groot fan van kwarkbollen en ook voor chocoladecake mag je me uit mijn bed halen. Alleen op vrijdag niet. Dan heb ik behoefte aan iets slechts. Het enige wat ik dan wil, is een recept maken waar boter *shock!* in zit, of suiker. Sterker nog, soms wil ik het allebei! Gelukkig voldoet deze overheerlijke Oreo fudge aan alle eisen en daarom deel ik hem graag met jullie.
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 100 gram witte chocolade
- 130 gram melk chocolade
- 1 rol Oreo koekjes
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Doe de Oreo koekjes in een mixer en mix net zolang totdat je kleine stukjes koek hebt. Het hoeft niet helemaal fijn gemalen te zijn.
- Doe iets meer dan de helft van het blikje gecondenseerde melk in een pan, samen met de in stukjes gebroken melk chocolade. Zet het op een laag vuurtje en blijf roeren als de chocolade smelt.
- Is de melk chocolade helemaal gesmolten? Roer dan de helft van de koekjes er doorheen.
- Hetzelfde mag je in een ander pannetje doen met de witte chocolade.
- Beleg een brownievorm met bakpapier en giet het melk chocolade-mengsel hierover heen, gevolgd door het witte chocolade-mengsel.
- Roer met een vorm beide lagen een beetje door elkaar, zodat je een mooi effect krijgt.
- Dek deze overheerlijke fudge to be af en zet hem voor minimaal een nacht in de koelkast.
Zo, na een aantal lange uren wachten, mag je de Oreo fudge aansnijden. Geniet van deze heerlijk zoete traktatie!
Dit recept is gebaseerd op de creatie van Ashley Willems.
Geef een reactie