Soms valt alles op zijn plek. Dan heb je het perfecte recept bedacht waarin zo'n beetje alle dingen zitten die je lekker vindt. Deze Nutella muffins met Tony's karamel-zeezout chocolade zijn daar het ultieme voorbeeld van.
Ingrediënten
Nutella muffins met Tony's karamel-zeezout chocolade
- 160 gram roomboter
- 40 gram zuivelspread (of roomkaas)
- 200 gram donkerbruine basterdsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 flinke eetlepels (ongeveer 100 gram) Nutella
- 4 eieren
- Een snufje zout
- 10 stukjes (ter grootte van een blokje) Tony's Chocolonely karamel-zeezout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Doe de boter, zuivelspread (roomkaas), zout en suiker in een kom en klop dit luchtig. Doe hier vervolgens een voor een de eieren bij. Blijf tussendoor goed kloppen.
- Verwarm de Nutella een klein beetje zodat deze wat vloeibaarder wordt, dit klopt iets makkelijker. Mix dit vervolgens door het beslag heen.
- Meng als laatste beetje bij beetje het zelfrijzende bakmeel door de muffins-to-be.
- Doe het beslag in muffinvormpjes. Ik gebruik de siliconenvariant, omdat die wat steviger is. Als je papieren vormpjes gebruikt, raad ik je aan deze in een bakvorm te doen (zo'n plateau met voorgevormde gaten).
- De finishing touch: stop in ieder vormpje een stukje chocolade. Dek de bovenkant af met een beetje beslag.
- Schuif ze voor minimaal 20 minuten de oven in. Ik heb van dit beslag 10 muffins gemaakt, maar ik geef het toe: ze zijn wat aan de grote kant. Je kan er dus ook gerust 12 of meer maken. Echter, hoe groter de muffin, hoe langer in de oven. Houd hier dus rekening mee. Prop er eerst een satéprikker in voordat je de muffins uit de oven haalt. Is het stokje schoon? Dan zijn ze gaar.
Geniet ervan!