Regelmatig hebben wij restjes brood over en omdat ik het zonde vind om dat weg te gooien, voeren we het altijd aan de hertjes hier in het hertenkamp. Maar tot mijn grote schrik ontdekte ik dat deze lieve diertjes een serieuze omvang beginnen aan te nemen door onze luxe maaltjes. Daarom verdwenen de bruine bolletjes van afgelopen week niet in de buik van de hertjes, maar in deze heerlijke Nutella broodpudding! 

Ingrediënten

  • 6 bruine bolletjes (of 10 bruine boterhammen
  • 4 eieren
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 snufje zout
  • 1 flinke eetlepel Nutella
  • 200 ml melk

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor 200 graden (hetelucht).
  2. Verwarm de melk in een pannetje, maar laat het niet koken. Doe de suiker erbij, zodat het oplost. Daarna dompel je ook de Nutella onder in dit warme badje. Goed roeren totdat je 1 geheel hebt.
  3. Scheur de bolletjes in stukjes en doe ze in een kom. Giet het melk-mengsel eroverheen en laat het 10 minuten staan.
  4. Roer het mengsel goed door en doe daarna alle eieren en het snufje zout erin. Nog 1 keer flink roeren en je broodpudding is klaar voor in het bakblik. Ik heb hiervoor een cakevorm gebruikt die ik eerst heb ingesmeerd met een beetje olijfolie en daarna belegd heb met een bakpapiertje.
  5. Schuif de Nutella broodpudding voor 35 tot 40 minuten in de oven.

Hij is het lekkerst als hij warm is, maar ook koud is hij om je vingers bij af te likken. Hou er rekening mee dat hij wel een beetje smeuïg blijft van binnen. Niets om je zorgen om te maken en bak hem ook zeker niet zo ver dat hij straks daar ook droog is. Geniet ervan!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden