Friday Favorites

MonChou taart met gezouten karamel en witte chocolade

Mijn moeder en zus maken MonChou taart als de beste en op een of andere manier lukte mij het maar niet om net zulke lekkere exemplaren te bakken. Ik besloot het originele recept met fruit los te laten en iets heel anders te maken. Het werd deze heerlijke MonChou taart met gezouten karamel en witte chocolade!

Je kan dit pareltje niet bepaald gezond noemen en hij is ook zeker niet vet- of suikervrij. Maar hij is wel ontiegelijk lekker en dat is nog wel het allerbelangrijkste. Maak de MonChou taart met gezouten karamel en witte chocolade als je ergens op visite gaat of als er iemand jarig is en je weet zeker dat je alleen maar ontzettend blije gezichten om je heen ziet.

Ingrediënten voor MonChou taart met gezouten karamel en witte chocolade

  • 400 gram café noir koekjes
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram MonChou
  • 75 gram witte basterdsuiker suiker
  • 100 gram witte chocolade
  • Gezouten karamelsaus

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verkruimel de koekjes en smelt de boter. In de tussentijd beleg je een bakblik met bakpapier. Doe de verkruimelde koekjes in een kom en spatel daar de boter doorheen. Heb je het idee dat de kruimels niet ‘nat' genoeg zijn? Doe er dan nog wat gesmolten boter bij.
  2. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk het stevig aan. Zet de bodem daarna in de koelkast.
  3. Mik de MonChou in een beslagkom en klop deze even los met de mixer. Daarna giet je de slagroom erbij, evenals de witte basterdsuiker. Klop verder totdat het een stevig mengsel is. Je kan het ook met een keukenmachine doen, maar ik merkte zelf dat de MonChou dan niet goed geklopt werd.
  4. Verdeel het MonChou mengsel voorzichtig over de bodem. Daarna rasp je de witte chocolade en decoreer je de bovenkant van de taart met de krullen. Als laatste giet je de gezouten karamel er overheen. Zorg er wel voor dat deze is afgekoeld, anders ‘smelt' de slagroom.

Je kan de taart ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Geniet ervan!

Ben je niet zo'n fan van MonChou? Kijk dan eens naar deze heerlijke witte chocolade cheesecake!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden