Laatst zei een collega tegen me dat ik nooit meer wat bakte. Toen ik verontwaardigd mopperde dat ik juist heel veel maakte, zei hij: “Nee, je bakt nooit meer wat lekkers…” Ik wist dus wat me te doen stond. Het werd weer tijd voor iets met veel suiker. Deze heerlijke mini cheesecakejes met witte chocolade en blauwe bessen passen prima in het thema!
Ingrediënten
- 400 gram roomkaas (zuivelspread (light) kan ook prima!)
- 150 gram witte basterdsuiker
- 100 gram witte chocolade
- 3 eieren
- Blauwe bessen
- Een snufje zout
- 250 gram speculaas
- 75 gram ongezouten roomboter
- 12 cupcake vormpjes
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
- Verkruimel de speculaas en smelt tegelijkertijd de boter in een pannetje. Mix de 2 ingrediënten samen en zorg ervoor dat alle speculaas ‘nat' is. Schep 1 eetlepel kruimels in een cupcake vormpje en zet ze 5 minuten in de oven.
- Doe de roomkaas, de basterdsuiker en een snufje zout in een kom en mix deze door elkaar. Klop daarna 1 voor 1 de eieren door het beslag.
- Snijd de witte chocolade in kleine stukjes. Het mag best fijn, want de cheesecakejes zijn natuurlijk ook niet groot. Mix ze met een spatel door het beslag. Daarna giet je dit over de speculaasbodems.
- Als laatste voeg je een aantal blauwe bessen toe. Ik ging voor 3 tot 4 per cheesecakje, maar het mogen er zoveel zijn als je zelf wilt. Schuif ze nu voor 3 kwartier in de oven. Ze zijn klaar als ze een mooi bruin laagje hebben en er stevig uitzien!
Geniet ervan!
Geef een reactie