Iedere keer als ik mijn zus uitnodig om te komen eten, zegt ze dat zij wel voor het toetje zorgt. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om daar tegenin te gaan, want zuslief maakt de allerlekkerste toetjes ever. De laatste keer kwam ze met deze heerlijke limoen cheesecake met kokoskoekjes aanzetten en die was zo lekker, dat ik het recept wel met je moet delen.
Ingrediënten
- 350 gram kokoskoekjes
- 75 gram ongezouten roomboter
- 400 gram roomkaas
- 1 blik gecondenseerde melk
- 4 eieren
- 2 limoenen
- 250 ml slagroom
- 3 flinke eetlepels basterdsuiker
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Sla de kokoskoekjes aan stukken en smelt de boter. Roer beiden door elkaar totdat alle kruimels donker zijn. Beleg de springvorm met bakpapier en verdeel de kruimels over de bodem. Het is niet erg als je de randjes vrij laat, dan smaakt de taart nog steeds net zo lekker.
- Schuif de bodem alvast in de oven en ga verder met het ‘beslag'.
- Doe de roomkaas en de gecondenseerde melk in een kom en mix dit totdat je een egaal beslag hebt. Doe daarna 1 voor 1 de eieren erbij.
- Rasp de limoenen en knijp ze daarna uit. Dit mag ook bij het beslag en roer het goed door elkaar. Giet het vervolgens bovenop je bodem en schuif hem voor minimaal een uur in de oven. Cheesecake lijkt af en toe een eigen leven te leiden, dus controleer je taart na een uur. Misschien heeft hij nog een minuut of 10 nodig? Dit herken je als hij nog te wobbelig is.
- Klop de slagroom met de suiker en laat ondertussen je taart afkoelen totdat hij echt helemaal koud is. Decoreer de knapperd op een gezellige manier en daarna kan je dan toch echt aanvallen.
Zelf vind ik cheesecake het lekkerst als hij 1 dag van tevoren is gemaakt en dat kan met deze limoen cheesecake met kokoskoekjes prima. Geniet ervan!
Geef een reactie