Sinds ik eenmaal doorheb hoe eenvoudig het is om zelf fudge te maken, doe ik het eigenlijk aan de lopende band. Een tijdje geleden zette ik het recept van fudge met Oreo online en ook is er al een kraam-editie voorbij gekomen. Deze melkchocolade fudge met stroopwafel en gezouten karamel is minstens net zo lekker.
Ingrediënten
- 1/2 blikje gecondenseerde melk
- 250 gram melkchocolade
- 3 stroopwafels + 1 voor de decoratie
- 100 gram salted caramel fudge van Johnny Doodle
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Doe de gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm dit langzaam. Het hoeft niet te koken.
- Snijd de chocolade in kleine stukjes en doe dit bij de gecondenseerde melk. Laat het een kwartiertje op een laagje vuurtje staan.
- Haal het pannetje van het vuur af, snijd of breek de stroopwafels in kleine stukjes en meng dit door het chocolademengsel. Doe hetzelfde met de Johnny Doodle.
- Giet de fudge in een met bakpapier bekleed bakblik, decoreer het met de overgebleven stroopwafel en zet het voor minimaal 4 uur in de koelkast. Niet ongeduldig worden. Zo lang heeft het namelijk echt nodig!
Geniet ervan!
Geef een reactie