Ik hou van mijn friday favorites rubriek. Oh man, ik mag op deze manier de lekkerste combinaties maken. De FF van vandaag, een cheesecake met kruidnoten en gezouten karamel, is een echt pareltje. Hij is al door flink wat bloggers, bakkers en vloggers gemaakt en ik heb er nu mijn eigen draai aangegeven. Lees, kwijl, ren naar de winkel, bak, eet en geniet.
Ingrediënten
- 600 gram roomkaas
- 100 gram roomboter (ongezouten)
- 3 eieren
- 100 gram basterdsuiker
- 300 gram witte chocolade met gepofte rijst (gewone mag ook)
- 450 gram kruidnoten
- 125 ml slagroom
- Salted caramel van Dr. Oetker
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 140 graden (hetelucht).
- Plet 300 gram kruidnoten. Ik heb dit in een blender gedaan, maar uiteraard mag je er ook flink op rammen met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en giet dit bij de geplette kruidnoten. Alles moet donker kleuren, want dan wordt de bodem lekker vast.
- Leg een bakpapiertje op een bakblik en vet de randen goed in met een beetje boter. Giet het kruidnotenmengsel in het blik en druk het stevig aan met een lepel. De bodem is klaar dus hij kan de koelkast zodat de boter hard kan worden.
- Doe de slagroom samen met de witte chocolade in een pan en laat de chocolade smelten. Zet het vuur niet te hoog, want er hoeft niets te koken.
- Mix in een grote beslagkom de roomkaas met de suiker tot een gladde mousse. Doe daarna voorzichtig een voor een de eieren erbij. Alles goed gemengd? Dan mag je ook het chocolade-slagroommengsel toevoegen. Haal nog een keer de mixer door het beslag.
- Doe de rest van de kruidnoten bij de cheesecake-to-be en spatel deze er voorzichtig doorheen. Stort het beslag bovenop de bodem en zorg ervoor dat het goed is verdeeld.
- Als finishing touch doe je de gezouten karamel bovenop de taart. Hij mag nu voor 1 uur de oven in!
- Heeft het piepje geklonken en is hij klaar? Laat de cheesecake dan nog 10 minuten/een kwartier in de oven staan. Zo voorkom je scheuren. Niet dat je na die tijd wel mag aanvallen: de taart moet ook nog minimaal 4 uur (maar een hele nacht is het beste) in de koelkast om op te stijven.
Ik ben fan en ik hoop jij ook. Eet smakelijk!
Geef een reactie