Met taart is het altijd feest. Het maakt niet uit of je iets te vieren hebt, zodra er taart op tafel staat, gaat iedereen automatisch in standje polonaise. Deze overheerlijke cappuccino cheesecake zorgt er helemaal voor dat de bloemetjes worden buitengezet. Man, man, man, wat is dit een geweldig cheesecake recept!

Of ik dat mag zeggen over mijn eigen creatie? Tsja, helemaal onbevooroordeeld ben ik natuurlijk niet, maar ik laat mijn baksels wel altijd uitgebreid keuren. Ook de cappuccino cheesecake doorstond de keuring glansrijk.

Cappuccino cheesecake: voor hoeveel personen?

De cheesecake met koffiesmaak is groot genoeg voor 10 personen en in een uurtje gebakken. Hij is echter het lekkerst als je hem een nachtje in de koelkast laat staan. Maak hem dus, als het kan, een dag van tevoren en serveer hem sowieso koud.

Ingrediënten voor cappuccino cheesecake

  • 400 gram krokante musli met chocolade of chocolate chip cookies
  • 130 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram roomkaas
  • 200 gram creme fraiche
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 10 sachets Nescafé mocca (poeder)

Optioneel:

  • 125 ml verse slagroom
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • Koffieboontjes

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Doe de krokante musli of koekjes in een blender en vermaal alles tot kruimels. Het hoeft geen poeder te zijn, maar wel een stuk kleiner dan de originele staat. Smelt de boter en roer dit door de kruimels.
  3. Vet een bakblik of beleg deze met bakpapier en druk het kruimelmengsel stevig aan.
  4. Doe de roomkaas, creme fraiche en suiker in een beslagkom en mix alles zachtjes door elkaar. Voeg vervolgens de Nescafé mocca toe. Daarna roer je een voor een de eieren door het mengsel. Klop het vervolgens nog 1 minuut luchtig.
  5. Giet het beslag over de bodem en schuif hem voor 60 minuten de oven in. Wordt de bovenkant heel snel bruin? Dek die dan af met aluminiumfolie. Als het uur erop zit en hij is gaar, laat je hem afkoelen in de warme oven.

Het lekkerste is deze cappuccino cheesecake als je hem nog een nacht in de koelkast laat staan. De volgende dag kan je hem versieren met de verse slagroom en koffieboontjes. Geniet ervan!

Is deze cheesecake je te machtig? Probeer dan de limoen-kokosvariant eens.

Summary
Recipe Name
Cappuccino cheesecake
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden