Categorieën Friday Favorites

Boterkoek met witte chocolade

Ik heb enorm vaak goede ideeën, al zeg ik het zelf. Boterkoek met witte chocolade maken terwijl het buiten 30 graden is, is er daar niet 1 van. Ik weet niet wat er sneller smolt: de boter of ik. Gelukkig kwam de boterkoek zo lekker uit de oven dat het afzien het allemaal waard is geweest. Wanneer ga jij dit pareltje uitproberen? 

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gram witte chocolade
  • 250 gram witte bloem
  • 1 snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de boter een beetje zacht worden buiten de koelkast. In het geval van een hittegolf is een minuutje of 2 van tevoren meer dan voldoende.
  2. Snijd de boter in kleine blokjes, doe deze samen met het suiker in een kom en mix het totdat je een fluffy geheel heb. Voeg meteen een snufje zout toe.
  3. Doe 1 ei erbij en mix het nog even door. Kneed vervolgens met je handen het bloem door het deeg.
  4. Snijd de chocolade in kleine blokjes en doe hiermee hetzelfde.
  5. Beleg een bakvorm (ik gebruikte een brownie variant) met bakpapier, verspreid het deeg en klop een eitje los. Bestrijk hiermee de bovenkant van je boterkoek.
  6. Schuif de knapperd voor 25 minuten in de oven. Ik heb de boterkoek daarna nog even 2 minuten op 200 graden gebakken, zodat hij nog mooier bruin wordt aan de bovenkant, maar dit hoeft niet per se.

Als je niet te veel snoept tijdens het snijden, haal je er met gemak 16 stukjes uit. Geniet ervan! 

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden