Ik heb enorm vaak goede ideeën, al zeg ik het zelf. Boterkoek met witte chocolade maken terwijl het buiten 30 graden is, is er daar niet 1 van. Ik weet niet wat er sneller smolt: de boter of ik. Gelukkig kwam de boterkoek zo lekker uit de oven dat het afzien het allemaal waard is geweest. Wanneer ga jij dit pareltje uitproberen?
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram basterdsuiker
- 2 eieren
- 100 gram witte chocolade
- 250 gram witte bloem
- 1 snufje zout
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de boter een beetje zacht worden buiten de koelkast. In het geval van een hittegolf is een minuutje of 2 van tevoren meer dan voldoende.
- Snijd de boter in kleine blokjes, doe deze samen met het suiker in een kom en mix het totdat je een fluffy geheel heb. Voeg meteen een snufje zout toe.
- Doe 1 ei erbij en mix het nog even door. Kneed vervolgens met je handen het bloem door het deeg.
- Snijd de chocolade in kleine blokjes en doe hiermee hetzelfde.
- Beleg een bakvorm (ik gebruikte een brownie variant) met bakpapier, verspreid het deeg en klop een eitje los. Bestrijk hiermee de bovenkant van je boterkoek.
- Schuif de knapperd voor 25 minuten in de oven. Ik heb de boterkoek daarna nog even 2 minuten op 200 graden gebakken, zodat hij nog mooier bruin wordt aan de bovenkant, maar dit hoeft niet per se.
Als je niet te veel snoept tijdens het snijden, haal je er met gemak 16 stukjes uit. Geniet ervan!
Geef een reactie