Liefjes, Valentijnsdag staat voor de deur. En zoals jullie misschien wel weten, hecht ik daar kneitertje veel waarde aan. Op Valentijnsdag doen we lief. Punt. Waar je je geliefde zeker mee verrast, is deze heerlijke 3 kleuren chocolademousse. Voor je het weet, ligt je partner aan je voeten. Dat beloof ik je.

Ik heb de 3 kleuren chocolademousse op 2 verschillende manieren gemaakt: in losse schaaltjes en in 1 grote bol. Dat laatste neemt flink wat meer wachttijd in beslag, dus hou daar goed rekening mee. Het is een ontzettend gezellig gezicht, maar de smaak komt in een kleiner schaaltje net zo'n goed tot zijn recht. Je hebt genoeg voor ongeveer 6 kleine exemplaren.

Als je kiest voor een grote 3 kleuren chocolademousse, voorzie dan alvast een grote, ronde kom van een laagje huishoudfolie. Als je dit niet doet, dan komt de mousse heel moeilijk weer uit de kom. Het nadeel hiervan is wel dat de bol een tikkeltje rimpelig oogt, maar dat mag de pret niet drukken.

Ingrediënten voor de 3 kleuren chocolademousse

  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram melk chocolade
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 x 250 ml verse slagroom
  • 3 x 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 3 x 1 zakje Klop-Fix
  • 1 x 1 theelepel zeezout
  • Eventueel: chocoladehartjes

Extra benodigdheden

  • Een spuitzak
  • 6 losse schaaltjes of 1 grote bol
  • Huishoudfolie (alleen als je de bol maakt)

Iedereen klaar? Bakken maar!

Dit stappenplan is voor de 3 kleuren chocolademousse in de losse schaaltjes. Je bereidt het recept op dezelfde manier, maar de opbouw is anders Bij de schaaltjes begin je eerst met pure chocolade, daarna met melk en vervolgens met de witte. Wanneer je een bol maakt, doe je het precies andersom: eerst wit, dan melk en als laatste puur. De bol kieper je namelijk om en dan wil je wit wel bovenaan hebben.

  1. Klop in een kom de slagroom met de suiker stijf. Terwijl je dit doet, voeg je langzaam het zakje Klop-Fix toe.
  2. Smelt de pure chocolade. Dit kan in de magnetron, maar ook au-bain-marie. Voeg vervolgens de theelepel zeezout toe. Let op! Dit doe je alleen bij de pure chocolade, niet bij de andere smaken.
  3. Spatel de pure chocolade heel voorzichtig door de stijve slagroom heen en doe het in een spuitzak. Hiermee voorzie je het schaaltje van een mooie laagje mousse. Zet het schaaltje in de koelkast totdat de volgende mousse klaar is.
  4. Herhaal dezelfde stappen maar doe dit nu met de melk en als laatste met de witte chocolade.
  5. Zet de 3 kleuren chocolademousse minimaal 2 uur in de koelkast, zodat het goed hard kan worden.
  6. Maak jij de bol? Dan begin je met de witte chocolademousse. Deze schep je in de bol, strijk je af en zet je in de koelkast. Daarna maak je de melkchocolade. Strijk deze voorzichtig op de witte mousse. Als je dit te hard doet, loopt het in elkaar over. Als laatste doe je de pure chocolademousse. De bol moet minimaal 5 uur in de koelkast staan. Daarna kieper je hem om, verwijder je de folie en serveer je hem op een mooi bord.

Wat zei ik je, hier wordt iedereen toch romantisch van? Geniet ervan!

Maak jij liever een ander toetje? Kijk dan eens hier.

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden