Ruim een jaar geleden probeerde ik het al eens uit: een week alleen vegetarisch eten. Het beviel ontzettend goed, maar mede door een protesterende man en luiheid van mijn kant, sloop het vlees mijn weekmenu weer in. Deze week is het echter de Nationale Week zonder Vlees en ik doe gewoon weer mee! Jij ook?
Het principe is simpel: je eet van maandag 5 maart tot en met zondag 11 maart geen vlees. Buiten het feit dat je daarmee heel veel koetjes, kalfjes, kippetjes en varkentjes redt, ben je ook nog eens enorm goed bezig voor het milieu.
De Week is bedacht door Isabel Boerdam, die bekend is door haar blog De Hippe Vegetariër. Zij eet al sinds haar negende vegetarisch en vindt iedere dag vlees eten eigenlijk niet meer van deze tijd. Waarom niet? Ik zet de feiten even voor je op een rijtje. Als je een week lang geen vlees eet, dan bespaar je:
Dit zijn voor mij redenen genoeg om een week even geen vlees te eten. En daarbij komt ook dat ik mezelf weer uitdaag om nieuwe recepten te proberen. Zo eten we deze week onder andere een keer pizza met brie en spinazie en maïssoep. Ik heb er nu al trek in!
Doe jij ook mee? Durf en wil jij voor 1 week het vlees aan de kant schuiven? Ik ben onwijs benieuwd!
Bron: https://weekzondervlees.nl // Inschrijven: https://weekzondervlees.nl/schrijf-je-in/
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…