Ik krijg vrij regelmatig de vraag of ik voor iemand een weekmenu wil schrijven. Omdat ik daar niet voor geleerd heb, weiger ik dat altijd. Alles op Gezond met Gab is gebaseerd op onderzoek of op eigen ervaring, maar voor een weekmenu in elkaar draaien heb je natuurlijk wel wat meer kennis nodig. Mij leek het echter wel leuk om jullie te laten zien wat ik eet op een doordeweekse dag!
Ik ontbijt met een kommetje havermout. Hiervoor gebruik ik 4 eetlepels havermout, ongeveer 150 ml water, 1 appel in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel rozijnen en een theelepel kaneel. Even goed door elkaar roeren, 3 minuten in de magnetron en klaar is Clara.
Na het ontbijt breng ik mijn kleine gup en Toeter bij mijn ouders en ga ik naar de sportschool. Ik begin met een warming-up op de crosstrainer en train daarna mijn benen, onder andere door het doen van squats, lunges en mijn favorietje: de deadlift.
Eenmaal thuis eet ik een bak kwark met 4 grote aardbeien en noten.
Als lunch geniet ik van de salade van gisteren. Deze bestaat uit (koude) rode biet, 1 handje noodles, 20 gram zachte geitenkaas, gemengde sla, 1 plakje coburgerham, lente-ui en appel. De dressing is gemaakt van magere yoghurt, zout, peper en knoflookpoeder.
Daarna wandel ik lekker een uur in het zonnetje met Mae en Toeter. Eenmaal thuis drink ik veel thee en eet ik een plakje bananencake.
Doordeweeks kook ik altijd en dat heeft alleen maar voordelen: zo eet ik namelijk altijd dingen die ik zelf ook heel lekker vind! Vandaag op het menu: 100 gram volkoren pasta met een saus van gezeefde tomaten, gebakken kipfilet, prei, paprika en champignons.
Na het eten drink ik nog een kop thee. Om de zoete trek te stillen neem ik een handje rozijnen.
Wil je vaker een eetdagboek zien? Laat het me weten in de comments of via Facebook of Instgram!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…