Dit wordt gegarandeerd jouw nieuwe chocolade verslaving (en het recept ervan!)

Ik ben een echte lekkerbek. Ik kan dolgelukkig worden van een stuk gezonde koffietaart, maar ook iets waar boter en suiker in zit, schuif ik met veel plezier mijn waffel in. Jep, deze balans vind ik gezond en daar word ik heel happy van. Maar nog veel, veel, veel blijer word ik van deze te lekkere bonbon die ik zelf gemaakt heb. Ik zweer het je, dit wordt gewoon jouw nieuwe craving, hoor! 

Een tijdje geleden maakte ik al eens zelf cookie dough en dit blijkt een van mijn populairste recepten te zijn. Niet gek, want het is ook (letterlijk – lekker plakkerig) om je vingers bij af te likken.

Lambada

Om je vingers bij af te likken!

Dit keer ging ik echter nog een stapje verder. Cookie dough? Check! Pindakaas? Check! Chocolade? Check, check, dubbel check! Ik heb zelf bonbons gemaakt met daarin een vulling van cookie dough. Of je in de verte engelen hoort zingen? Klopt helemaal. Wacht maar tot je ze hebt geproefd, dan hoor je ze niet alleen zingen, maar zie je ze voor je neus ook nog eens de Lambada dansen.

Ingrediënten

Natuurlijk deel ik het recept met jullie. Na een uitgebreide testronde met flink wat tienen en een paar negens, kan ik ook niet anders.

  • 100 gram melkchocolade
  • 140 gram ongezouten roomboter
  • 180 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels pindakaas met crunch (of stukjes pinda)
  • 2 theelepels halfvolle melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 120 gram bloem
  • Een snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Snijd de roomboter in blokjes en mix deze samen met alle suikers en de pindakaas goed door elkaar. Heb je een goed gemixt mengsel? Doe dan het extract en de melk erbij, gevolgd door de bloem en het zout.
  2. Zet de cookie dough voor minimaal 3 uur in de koelkast, zodat het wat harder wordt. Daarna rol je balletjes van het beslag. De grootte is een beetje aan jou, maar ik heb het formaat van een spruitje aangehouden.
  3. Nog niet in je mond stoppen! Ze moeten namelijk een uurtje in de vriezer.
  4. In de tussentijd kan jij mooi de chocolade au bain marie of in de magnetron smelten.
  5. Haal de balletjes uit de vriezer, en dompel ze onder in de chocolade. Daarna leg je ze op een rooster, zodat ze uit kunnen harden. Doordat je bonbonnetjes to be heel koud zijn, stolt de chocolade vrijwel direct.

En? Zijn ze lekker of zijn ze lekker!? Geniet ervan. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden