Vegans schieten, hoe toepasselijk, als paddenstoelen uit de grond. Ik weet bijna zeker dat jij ook iemand kent die veganistisch eet. Eerst dacht ik aan een hype, maar inmiddels begin ik de waarde van een plantaardig leven in te zien. Daarom besluit ik een (mid)week volledig vegan te gaan, en mijn gezin doet gezellig mee.
Alhoewel, gezellig.. Het gesprek met manlief over mijn plan om veganistisch te eten, verliep niet bepaald vlekkeloos.
Ik: Wim, ik wil een week vegan eten.
Wim: HOEZO!?
Ik: Het lijkt me mega interessant om uit te proberen en het is goed voor het milieu.
Wim: WAAROM!?
Ik: Weet je hoe slecht vlees eten voor het milieu is? En daarnaast lijkt me het enorm gezond als we het goed en gebalanceerd doen.
Wim: *na een diepe zucht* Ik had nog liever gehad dat je me nu ging vertellen dat je een affaire hebt…
Dames en heren, dit gesprek heeft letterlijk zo plaats gevonden. Zoals je kan lezen, was manlief het er niet helemaal (helemaal niet) mee eens, maar uiteindelijk ging hij overstag. Daarvoor moest ik wel toezeggen dat hij alleen het avondeten hoeft mee te doen. Mae heeft nog erg weinig te vertellen en die bunkert toch alsof er geen morgen is, dus zij heeft niet veel te klagen.
Uiteraard ben ik niet over 1 nacht ijs gegaan. Ik heb veel gelezen, weet waar ik op moet letten en heb van tevoren al een menu gemaakt, zodat ik niet opeens dwalend door de supermarkt loop, op zoek naar voedsel. ‘s Avonds eten we onder andere polenta met balsamico tomaten, risotto met sinaasappel en munt en romige pasta met artisjok en witte bonen. Dat klinkt niet verkeerd, toch?
Het avondeten vind ik ook niet zo'n probleem. Ik denk eerder mijn Waterloo te gaan vinden in de lunch. Wat stop je namelijk in die salade!? Ik eet hem graag met geitenkaas, kalkoenfilet of ei, maar al deze producten staan op de ‘verboden' lijst. Gelukkig heb ik wel veganistisch broodbeleg met aubergine gescoord en mag ik ook gewoon een boterham eten. Over mijn salade moet ik nog eens flink nadenken.
Mijn tussendoortjes bestaan uit ongezouten noten, worteltjes, appels en tomaten. Ook ben ik van plan pannenkoekjes van banaan te bakken en als ik tijd heb, ligt er zelfs een recept voor een crumble op me te wachten.
Uiteraard hou ik je volledig op de hoogte over mijn vegan week! Op Instagram vind je natuurlijk veel foto's en via mijn Stories laat ik ook genoeg weten. Daarnaast probeer ik iedere dag een artikel te schrijven. Sowieso krijg je op woensdag een update waarin je kan lezen of ik nog niet aan een stoelpoot knaag en voor vrijdag staat er een heerlijk vegan recept op de planning. Zaterdag lees je hoe de week is verlopen en of dit iets voor de toekomst is.
Doe je een weekje plantaardig met me mee? Met een dag ben ik natuurlijk ook al ontzettend blij. Ik ben benieuwd!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…