Categorieën Diner

Zomerse inspiratie voor je salade: zalm met geitenkaas

Oké, ik geef toe dat de zomers in Nederland kritisch kunnen zijn. Dat het officieel al zomer is, wilt niet zeggen dat het weer zich ook zo gedraagt. Toch wil ik je deze zomerse inspiratie voor een salade niet onthouden. Mocht het zonnetje doorbreken, dan weet jij meteen wat je moet eten! 

Een salade maken is easy peasy. Je gooit wat sla in een kom, husselt daar een beetje paprika doorheen, gooit er een schep slasaus overheen en klaar is Clara. Maar op die manier ‘koken' is natuurlijk niet echt leuk. Daarom heb ik alvast een ideetje voor je opgeschreven. Als je nou echt niet weet wat je met je sla moet dan, kan je altijd hier nog op terugvallen.

Ingrediënten:

Niets smaakt beter dan een lekkere salade op een zomeravond

  • 1/2 zak rucola
  • 1 rode ui
  • 100 gram gerookte zalm
  • Groene pesto (zelf maken? Kan! Uit een potje mag natuurlijk ook)
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • Komkommer

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Was de sla en de komkommer goed schoon in koud water. Je hoeft de sla daarna niet door zo'n mega kekke droogtrommel te halen, maar hij moet wel flink uitgeklopt zijn.
  2. Pel de ui en snijd deze in ringen. Heel eenvoudig: snijd een schijfje van de ui af en druk daar het binnenste uit. De binnenkant is witter maar uiteraard kan je deze ook gewoon gebruiken.
  3. Daarna is de zalm in de beurt. Deze mag in kleine stukjes worden gesneden zodat je hem kan verdelen over de salade.
  4. Verkruimel de geitenkaas. Een tip van Gab: zachte geitenkaas plakt behoorlijk. Om te voorkomen dat er meer aan je vingers zit dan op je bord, kan je het beste een lepel gebruiken.
  5. Drapeer alles gezellig op een groot bord en maak het af met een beetje pesto. Ik heb ongeveer 1 theelepel gebruikt.

Eet smakelijk!

Ps Dit is een eenpersoonssalade. Uiteraard kan je ook een grote salade maken door alle hoeveelheden te verdubbelen. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden