Oké, ik geef toe dat de zomers in Nederland kritisch kunnen zijn. Dat het officieel al zomer is, wilt niet zeggen dat het weer zich ook zo gedraagt. Toch wil ik je deze zomerse inspiratie voor een salade niet onthouden. Mocht het zonnetje doorbreken, dan weet jij meteen wat je moet eten!
Een salade maken is easy peasy. Je gooit wat sla in een kom, husselt daar een beetje paprika doorheen, gooit er een schep slasaus overheen en klaar is Clara. Maar op die manier ‘koken' is natuurlijk niet echt leuk. Daarom heb ik alvast een ideetje voor je opgeschreven. Als je nou echt niet weet wat je met je sla moet dan, kan je altijd hier nog op terugvallen.
Ingrediënten:
- 1/2 zak rucola
- 1 rode ui
- 100 gram gerookte zalm
- Groene pesto (zelf maken? Kan! Uit een potje mag natuurlijk ook)
- 40 gram zachte geitenkaas
- Komkommer
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Was de sla en de komkommer goed schoon in koud water. Je hoeft de sla daarna niet door zo'n mega kekke droogtrommel te halen, maar hij moet wel flink uitgeklopt zijn.
- Pel de ui en snijd deze in ringen. Heel eenvoudig: snijd een schijfje van de ui af en druk daar het binnenste uit. De binnenkant is witter maar uiteraard kan je deze ook gewoon gebruiken.
- Daarna is de zalm in de beurt. Deze mag in kleine stukjes worden gesneden zodat je hem kan verdelen over de salade.
- Verkruimel de geitenkaas. Een tip van Gab: zachte geitenkaas plakt behoorlijk. Om te voorkomen dat er meer aan je vingers zit dan op je bord, kan je het beste een lepel gebruiken.
- Drapeer alles gezellig op een groot bord en maak het af met een beetje pesto. Ik heb ongeveer 1 theelepel gebruikt.
Eet smakelijk!
Ps Dit is een eenpersoonssalade. Uiteraard kan je ook een grote salade maken door alle hoeveelheden te verdubbelen.
Geef een reactie