In Nederland weet je het nooit. Terwijl ik dit recept schrijf, vallen de mussen van het dak. Tussen het uittypen en publiceren zit echter wel een tijdje, dus het kan zomaar zijn dat je inmiddels denkt: zomerse gazpacho? Ik heb net mijn wollen onderbroek weer uit de kast getrokken! Wat voor weer het vandaag ook is, dit recept is heerlijk, gezond en zo gemaakt.
Ingrediënten
- 750 gram smakelijke tomaten (zoals Roma tomaten)
- 1/2 komkommer
- 2 lente-uitjes
- 1/2 teen knoflook
- 150 ml passata (gezeefde tomaten)
- Zout
- Peper
- 1/2 theelepel chilipoeder
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Snijd de tomaten in vieren, schil de komkommer, hak de lente-ui in stukken en pel en halveer de teen knoflook. Doe alles in een hoge kan en gooi de staafmixer er goed overheen. Pureer extra stevig, zodat je een gladde gazpacho krijgt.
- Roer de passata en de chilipoeder door de koude soep. Hoe smaakt het? Heb je zout nodig of misschien een beetje peper? Strooi er zoveel in als dat je lekker vindt, maar hou er rekening mee dat te veel zout niet gezond is.
Met wat afgebakken stokbrood en zelfgemaakte hummus heb je een heerlijk diner. Geniet ervan!
Geef een reactie