Zelfgemaakte appelmoes is heerlijk, maar ik hou niet van stukjes in mijn eten. En die twee dingen schijnen onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Gelukkig heb ik in mijn eigen variant op dit oeroude recept de stukjes achterwege kunnen laten. En helemaal fijn: deze zelfgemaakte appelmoes is ook nog eens zonder toegevoegde suiker!
Het is een kwestie van even flink door pureren, en als je echt een enorme stukjeshater bent wellicht ook nog een zeef gebruiken, maar dan heb je wel wat: een bordje onwijs fijn appelgenot. Doordat de appel zoet zijn van zichzelf, vind ik suiker een beetje overbodig.
Word je wel fijn van wat extra zoetigheid in je leven? Dan doet een lepel dadelsiroop wonderen.
Je kan de zelfgemaakte appelmoes een dag of 3 bewaren in de koelkast. Invriezen raad ik niet aan, omdat hij daar erg ‘droog' van wordt.
Warme zelfgemaakte appelmoes is heerlijk, maar afgekoeld is hij door het zuurtje extra fris. Geniet ervan!
Ben je op zoek naar een ander lekker recept? Kijk dan eens hier!
Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…
We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…
Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…
40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…