Een jaar geleden was ik op vakantie in Italië en daar heb ik mijn buikje rond gegeten. De pizza's, toetjes en bijzondere hammen waren nauwelijks te weerstaan. Maar wat helemaal lekker was, was de pasta. Oh man, daar kan ik van blijven eten. Ik vond het een jaar na dato dan ook wel weer eens tijd voor een heerlijk pasta-recept: volkoren spaghetti met spinazie en spekreepjes!
Dit recept is geschikt voor 3 kleine of 2 grote eters.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti (ongekookt gewogen)
- 300 gram verse spinazie
- 120 gram spekreepjes
- 100 gram verse champignons
- 1 kleine ui
- 1 groene paprika
- 1/2 bakje Philadelphia naturel light (of een andere light zuivelspread)
- 1 teentje knoflook
- Peper
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Bak de spekreepjes in een wok (zonder olie) totdat ze knapperig zijn. Een hapjespan mag natuurlijk ook, maar dan moet hij wel lekker groot zijn. Leg daarna een keukenpapiertje op een bord, strooi de spekreepjes erover heen en laat ze uitlekken.
- Snipper de ui fijn, hak de knoflook en doe beide ingrediënten in dezelfde wok als waar je de spekreepjes in hebt gebakken. Doe daarna de klein gesneden paprika en de doormidden gehakte champignons erbij.
- Is je spaghetti bijna klaar? Was dan de spinazie goed schoon, dep het droog en doe het dan handje voor handje bij het uienmengsel. Ook de spekreepjes mogen weer terug in de wok. Laat de spinazie niet te lang garen. Zodra het geslonken is, is het perfect!
- Als laatste doe je de Philadelphia erbij en geef je een flinke zwieper aan de pepermolen. Spaghetti afgieten, gezellig op een bord leggen en klaar ben je!
Geniet ervan!
Geef een reactie