Categorieën Diner

Volkoren pasta met rucola-truffelpesto

Ik ben echt gek op truffel! Als het ergens op de kaart staat, kies ik sowieso dat gerecht. Het lukte me echter niet om een recept voor thuis te verzinnen. Natuurlijk, good old truffelrisotto, maar heb je dat weleens geprobeerd te maken met een kleine wup van 5 maanden in de buurt? Eén flinke brul en de risotto is opgedroogd. Gelukkig kreeg ik toch nog op tijd een ingeving: ik maak gewoon truffelpesto! De rucola maakt hem nog lekkerder. Wanneer verkas jij naar de keuken om deze heerlijke volkoren pasta met rucola-truffelpesto te maken? 

Dit recept is voor 2 grote of 3 kleine eters. 

Ingrediënten

De ingrediënten voor de pesto

  • 150 gram volkoren pasta (gewogen als het ongekookt is)
  • 75 gram rucola
  • 40 gram parmezaan
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 1 kleine teen knoflook
  • 2 theelepels truffelolie (of 6 theelepels truffel olijfolie)
  • Een snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking
  2. Rooster in een koekenpan (zonder olie!) de pijnboompitjes bruin. Kijk uit dat ze niet verbranden, want dat gebeurt in een oogwenk!
  3. Doe de rucola, parmezaan, knoflook, pijnboompitjes en de truffelolie in de mixer en gooi het flink door elkaar. Het mengsel dat ontstaat, blijft een beetje korrelig. Het is goed zodra je geen losse ingrediënten meer herkent.
  4. Proef de pesto eerst voordat je er zout bij doet. Vind je het zo eigenlijk wel prima? Lekker laten dan!
  5. Giet de pasta af en roer de pesto erdoorheen. Klaar is kees!

Geniet ervan! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden