Hoe minder vlees je gebruikt, hoe meer plek er is voor groenten. Hoe meer groenten je in je hoofdgerecht doet, hoe sneller je die 200 gram per dag haalt. Deze vegetarische wraptaart met kidneybonen en spinazie vind ik dus een enorme win-win situatie!
Dit recept is geschikt voor 2 tot 3 personen
Ingrediënten
- 3 (grote) volkoren wraps
- 200 gram verse spinazie
- 1 rode paprika
- 250 gram kidneybonen
- 1 ui
- 2 tomaten
- 100 gram mais
- 200 gram champignons
- 180 gram pittig gekruide roerbakreepjes
- 75 gram (20 of 30+) geraspte kaas
- 1 teen knoflook
- Een snufje zout
- 1/2 theelepel komijnpoeder
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
- Snijd de ui, de rode paprika, de tomaat en de champignons in kleine stukjes. Fruit eerst de ui samen met de geplette knoflook even in olijfolie voordat je ook de paprika en de champignons erbij doet. Roer vervolgens de tomaat, kidneybonen en het mais erdoorheen. Als laatste voeg je de roerbakreepjes, het zout en de komijnpoeder toe.
- Beleg een grote springvorm met bakpapier, leg een wrap op de bodem en strooi daar 1/3de van het groentemengsel overheen. Daarbovenop komt 100 gram spinazie, gevolgd door weer een wrap.
- Herhaal dit riedeltje nog een keer, om weer af te sluiten met een wrap. Hier bovenop komt het laatste gedeelte van het groentemengsel en de geraspte kaas.
- Schuif je hem na het klaarmaken direct de oven in? Dan heb je aan 10 minuten voldoende. Maak je deze vegetarische wraptaart net als ik eerder op de dag, reken dan wat extra baktijd. Bij mij was hij in 25 minuten op temperatuur.
Geniet ervan!
Geef een reactie